Små jordbærlagkager

Små jordbærlagkager af Maja Vase

Smagen af sommer og kærlighed. Disse fine små lagkager består af luftige citronbunde, syrligsød jordbærmarmelade, cremet jordbær-hvid chokolade-mousse og et elegant og blomsterforkælet chokoladebånd.

Udviklet af Maja Vase for Chokolade Compagniet.

Antal: 6 små kager

Citronlagkagebund:
2 æg
75 g sukker
lidt fintrevet citronskal
75 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver

Pisk æg, sukker og citronskal i ca. 5 minutter, til det er meget lyst og luftigt. Brug gerne en røremaskine. Sigt hvedemel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggesnapsen. Smør dejen tyndt ud (knap 1 cm tyk) på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag bunden i 8-10 minutter ved 200 grader, til den er fint gylden. Lad bunden køle helt af.

Jordbærmarmelade:
1 blad husblas
150 g god jordbærmarmelade

Udblød husblassen i koldt vand. Lun forsigtigt jordbærmarmeladen i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den lune jordbærmarmelade. Smør et tyndt lag ud på lagkagebunden, og stil den i køleskabet et øjeblik. Udstik små bunde med en rund kagering (5 cm i diameter).

Jordbær-hvid chokolade-mousse:
1/2 blad husblas
100 g Ivoire 35 % fra Valrhona
40 g jordbærpuré
10 ml citronsaft
100 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring jordbærpuré og citronsaft til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme jordbærpuré. Hæld jordbærpuréen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig. Stavblend. Pisk fløden til let skum i en skål. Vend først lidt af skummet i chokoladen og dernæst forsigtigt resten.

Beklæd små kageringe (5 cm i diameter) med kageplast (mindst 6 cm højt). Placer en citronbund med jordbærmarmelade nederst i hver kagering, og fordel 20 g jordbærmousse ovenpå. Gentag med bund og mousse. Kom kagerne i køleskabet natten over.

Små jordbærlagkager af Maja Vase

Chokoladebånd:
120 g Ivoire 35 % fra Valrhona
frysetørret jordbærstøv eller lyserød pulverfarve

Smelt og temperer chokoladen, og rør jordbærstøv eller pulverfarve i. Smør et tyndt lag af den tempererede chokolade ud på seks stykker chokoladeplast (16 x ca. 6 cm), løft plaststykkerne af bordet og lad chokoladen sætte sig en smule.

Placer plaststykkerne rundt om kageringe (5 cm i diameter), og stil dem i køleskabet, til chokoladen har sat sig.

Pynt:
friske jordbærskiver
forglemmigejer

Befri kagerne fra kageplasten, og før chokoladebåndene forsigtigt ned over. Dekorer med jordbærskiver og blomster.