Nytårskage med hindbær og chokolade

Opskrift udviklet af Maja Vase for Chokolade Compagniet.

Kagen består af en fudgy browniebund, cremet mælkechokolademousse med syrlige strejf af hindbær, knivskarpe hindbærgelélag, spejlblank hindbærglaze og smukke hindbærspir, der ubesværet trodser tyngdekraften.

I opskriften er der brugt Raspberry Inspiration fra Valrhona, som er en frugt couverture der kun består af frugt, sukker og kakaosmør. Frugt couverturen kan anvendes helt som almindelig chokolade og har en dejlig frisk smag.

Antal: 6 - 8 personer 

Brownie:
60 g Caraïbe 66 % fra Valrhona
30 g smør
1 æg
90 g sukker
15 g hvedemel
5 g kakaopulver
1 nip flagesalt

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i. Rør mel, kakao og salt i. Fordel dejen i en kagering (15 cm i diameter), og bag brownien i ca. 20 minutter ved 175 grader. Lad den køle helt af.

Første mælkechokolademousse med hindbær:
1/2 blad husblas
100 g Jivara 40 % fra Valrhona
50 g hindbærpuré
100 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring hindbærpuréen til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré. Hæld puréen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig. Stavblend.

Pisk fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel 120 g mousse oven på brownien, og stil kagen i fryseren, mens du laver geléen.

Hindbærgelé:
1 blad husblas
50 g hindbærpuré
5 ml citronsaft
15 g sukker

Udblød husblassen i koldt vand. Bring hindbærpuré, citronsaft og sukker til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré. Lad puréen køle af til håndvarm.

Hæld forsigtigt 30 g hindbærgelé ud på mælkechokolademoussen, og stil kagen tilbage i fryseren i 5-10 minutter. Gentag med 120 g mousse og 30 g gelé. Stil kagen tilbage i fryseren i min. 3 timer, til den er helt frossen.

Anden mælkechokolademousse med hindbær:
1 blad husblas
200 g Jivara 40 % fra Valrhona
100 ml hindbærpuré
200 ml piskefløde

Udblød husblassen i koldt vand. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring hindbærpuréen til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme hindbærpuré. Hæld puréen over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig. Stavblend.

Pisk fløde til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel moussen i en eklipse-silikoneform (18 cm i diameter), og tryk den frosne kage ned i (med geléen nedad). Stil kagen i fryseren natten over.

Chokoladebånd og -spir:
200 g 'Raspberry Inspiration' fra Valrhona

Smelt og temperer ‘Raspberry Inspiration’. Smør lidt af den tempererede frugt couverture ud på et langt stykke chokoladeplast (56 x 2,5 cm), løft plasten af bordet og lad couverturen sætte sig en smule. Placer plasten rundt om en kagering (18 cm i diameter), og stil den i køleskabet, til couverturen har sat sig.

Klister et stykke chokoladeplast godt fast på et skærebræt. Kom et par skefulde ‘Raspberry Inspiration’ på en ren bordplade. Tryk skærebrættet ned i couverturen, og løft det forsigtigt op igen. Hold skærebrættet helt stille, til couverturen har sat sig. Befri spiret fra plasten, og udstik en cirkel (12 cm i diameter) af courverturen med en lun kageudstikker.

Hindbærglaze:
3 blade husblas
75 g ‘Raspberry Inspiration’ fra Valrhona
50 ml piskefløde
25 ml vand
75 g sukker
75 g glukosesirup
mørkerød pastafarve

Udblød husblassen i koldt vand. Kom ‘Raspberry Inspiration’ i en plastikkande.

Bring fløde, vand, sukker og glukosesirup til kogepunktet i en gryde, og tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde. Hæld fløden over frugt couverturen, og stavblend glazen. Tilsæt pastafarve, og stavblend igen. Dæk overfladen med film, og lad den køle ned til ca. 35 grader.

Placer den frosne kage på en rist (med et fad under), og hæld glazen ud over den. Lad kagen tø op på et fad i køleskabet.

Pynt:
Raspberry Pearls
spiseligt bladsølv
spiseligt sølvstøv

Før båndet af frugt couverture ned over kagen, og dekorer med hindbærspir (balanceret på perler). Pynt med bladsølv og sølvstøv.