Minitærter med rabarber og timian

Minitærter med rabarber og timian

Små, vidunderlige forårsmundfulde med Ivoire, rabarber, timian og lime. Begge minitærter består af en smørsprød mørdej og en fløjlsblød og syrligsød ganache. 

Opskrift udviklet af Maja Vase for Chokolade Compagniet.

Antal: 40-50 minitærter

Mørdej:
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g koldt smør
1 nip salt
1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.

Beklæd bittesmå tærteforme (3 cm i diameter) med dejen, og bag tærtebundene i 10-15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne. Lad bundene køle af.

Chokoladelag:
20 g Ivoire 35 % fra Valrhona

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pensl tærtebundene med chokolade, og stil dem i køleskabet, mens du laver ganacherne.

Minitærter med rabarber og timian

Rabarberganache:
100 g rabarber
20 g sukker
20 ml limesaft
120 g Ivoire 35 % fra Valrhona
40 ml piskefløde

Bring rabarber, sukker og limesaft forsigtigt i kog i en gryde, og lad det simre i ca. 5 minutter, til rabarberne er møre. Si rabarbermassen, så du har saft og kompot for sig. Kom en smule kompot i bunden af halvdelen af tærterne. 

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring 40 ml rabarbersaft og fløde til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stavblend ganachen, og fordel den oven på rabarberkompotten i tærtebundene. Stil tærterne i køleskabet et par timer, til ganachen har sat sig.

Timian-limeganache:
120 g Ivoire 35 % fra Valrhona
40 g limesaft
40 ml piskefløde
friske timianstængler
1 tsk sukker

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring limesaft og fløde til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og bliver smuk og blank. Stød timianstængler og sukker til puré i en morter, og rør det i ganachen. Stavblend, og smag til. Fordel ganachen i de resterende tærtebunde, og stil tærterne i køleskabet et par timer, til ganachen har sat sig.

Pynt:
pink isbegonier
friske timianstængler

Pynt med isbegonier og timian umiddelbart inden servering.

TIP: Bag gerne tærtebundene dagen før, men vent med at fylde og pynte til selve dagen, så bundene bevarer deres sprødhed.