Mandelkage med Dulcey og bær

sommerkage af Maje Vase

Sprød, saftig og dejligt aromatisk mandelkage toppet med en helt vidunderlig, let saltet Dulcey-creme og friske sommerbær – og omfavnet af et smukt bånd lavet af Raspberry Inspiration.

Udviklet af Maja Vase for Chokolade Compagniet.

Antal: 6-8 personer

Mandelkage:
200 g smuttede mandler
200 g sukker
100 g æggehvide
1 godt nip salt

Rist mandlerne i 5-10 minutter ved 200 grader, til de er fint gyldne, og lad dem køle helt af. Blend 100 g til mandelmel, og hak de resterende 100 g groft. Pisk sukker og æggehvide let sammen, og rør mandelmel, grofthakkede mandler og salt i. Fordel dejen i en kagering (16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er dejligt gylden. Lad den køle helt af.

Dulceycreme:
1 1/2 blad husblas
150 g Dulcey 32 % fra Valrhona
300 ml piskefløde
1 nip salt

Udblød husblassen i koldt vand. Kom chokoladen i en skål. Bring fløde og salt forsigtigt til kogepunktet i en lille gryde, og tag gryden af varmen. Hæld den varme fløde over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i. Stavblend. Dæk skålen til med film, og stil den i køleskabet natten over.

sommerkage af Maje Vase

Raspberry-bånd:
100 g Raspberry Inspiration fra Valrhona

Smelt og temperer chokoladen. Smør lidt af den tempererede chokolade ud på et langt stykke chokoladeplast (51 x 4 cm), løft plasten af bordet og lad chokoladen sætte sig en smule. Placer plasten rundt om en kagering (16 cm i diameter), og stil den i køleskabet et lille øjeblik, til chokoladen har sat sig.

Pynt:
friske bær
spiselige blomster

Pisk forsigtigt Dulcey-cremen let op. Endelig ikke for meget, da den så vil skille. Kom cremen i en sprøjtepose med stor, rund tylle, og sprøjt den ud på mandelkagen. 

Før forsigtigt Raspberry-båndet ned over kagen, og pynt friske bær og spiselige blomster.

TIP: Alle elementer kan sagtens laves dagen før, men vent med at samle og pynte kagen til umiddelbart inden servering.