Kransekage

Fristende fin nyfortolkning af den uundværlige kransekage. Under de elegante chokoladeblomster gemmer sig saftig kransekage med en kerne af flydende saltkaramel.

Udviklet af Maja Vase for Chokolade Compagniet.

Antal: 10 små kager

Kransekage:
10 g æggehvide
50 g flormelis
200 g ren rå marcipan

Kom æggehvide og flormelis i en skål, og rør det til tyk glasur. Ælt glasuren ind i marcipanen - lidt ad gangen. Rul kransekagemassen ud til ca. 1 cm tykkelse mellem to stykker bagepapir, og udstik små cirkler (5 cm i diameter) af dejen med en rund kageudstikker. Bag kransekagerne i ca. 10 minutter ved 200 grader, til de er fint gyldne. Bag dem gerne på to bageplader, så de ikke bliver for mørke i bunden.

Saltkaramel:
50 ml piskefløde
25 g smør
75 g glukosesirup
1/3 tsk salt
75 g sukker

Bring fløde, smør, glukosesirup og salt til kogepunktet i en lille gryde. Smelt imens forsigtigt sukkeret til gylden karamel i en anden gryde, og tag straks gryden af varmen. Tilsæt den varme fløde lidt ad gangen, mens du rører energisk med et piskeris. Lad karamellen køle helt af.

Lav små uddybningerne i midten af kransekagerne, og fyld dem med karamel.

Chokoladeblomster:
100 g Raspberry Inspiration fra Valrhona
100 g Tulakalum 75 % fra Valrhona
spiseligt guldstøv
lidt vodka

Smelt og temperer den mørke chokolade. Rul lidt af den tempererede chokolade tyndt ud mellem to stykker chokoladeplast, og kom chokoladen i køleskabet et øjeblik, til den har sat sig. Gentag med Raspberry Inspiration. Udstik små cirkler (3 cm i diameter) af chokoladerne med en lun kageudstikker.

Rør guldstøv og vodka sammen i en lille skål, og lav guldstænk på chokoladecirklerne med en lille pensel. Placer fem chokoladecirkler oven på hver kransekage, så de ligner små blomster.