KOLDSKÅLSTÆRTE

Koldskålstærte af Maja Vase

Opskrift udviklet af Maja Vase for Chokolade Compagniet

Smørsprød vaniljemørdej penslet med raspberry, fyldt op med en vidunderligt cremet og silkeblød koldskålsganache og fuldendt af friske hindbær, perler og spiselige blomster.

Antal: 4 mindre tærter

Mørdej:
125 g hvedemel
25 g mandelmel
50 g flormelis
75 g koldt smør
korn af 1/2 vaniljestang
1 nip salt
1/2 æg

Kom hvedemel, mandelmel, flormelis, smør, vanilje og salt i en foodprocessor, og kør det hurtigt sammen. Saml dejen med ægget. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og lad den hvile i køleskabet i min. 1 time.

Beklæd 4 små, kvadratiske tærteforme (7 x 7 cm) med dejen, og bag bundene i ca. 15 minutter ved 175 grader, til de er fint gyldne.

Raspberrylag:
20 g Raspberry Inspiration

Smelt 'Raspberry Inspiration' i en skål over vandbad, og pensl tærtebundene med et tyndt lag. Kom bundene i køleskabet et øjeblik, til 'Raspberry Inspiration' har sat sig.

Koldskålsganache:
180 g Ivoire 35 % fra Valrhona
40 ml piskefløde
30 ml citronsaft
korn af 1 vaniljestang
40 ml kærnemælk

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløde, citronsaft og vaniljekorn til kogepunktet i en 
lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Forsæt med at røre, til ganachen samler sig. Vend kærnemælken i, og smag til. Stavblend ganachen, og fordel den i tærtebundene. Stil tærterne i køleskabet i et par timer, til ganachen har sat sig.

Pynt:
friske hindbær
Raspberry pearls
spiselige blomster

Dekorer tærterne med halve hindbær, perler og blomsterblade.

TIP: Har du ikke små, firkantede tærteforme på lager, så bag tærten i én stor, rund i stedet.   

Klik på billedet for at finde produktet i vores webshop.