Kaffebrownie med kaffecremeux

 

Kaffebrownie

Fudgy kaffebrownie toppet med silkeblød kaffecremeux.

 

Opskrift bragt i samarbejde med Maja Vase. 

Antal: 8-10 personer

Kaffebrownie:
180 g Caraïbe 66 % fra Valrhona
90 g smør
3 æg
270 g sukker
45 g hvedemel
15 g kakaopulver
20 ml mild espresso (afkølet)
1 godt nip flagesalt

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pisk æg og sukker let sammen, og vend chokoladeblandingen i. Rør espresso i, og vend mel, kakao og salt i. Fordel dejen i en kagering/-form (18 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og bag brownien i ca. 25 minutter ved 175 grader. Lad brownien sætte sig i køleskabet natten over.

Kaffecremeux:
280 g Jivara 40 % fra Valrhona
4 æggeblommer
30 g sukker
160 ml piskefløde
120 ml sødmælk
40 ml mild espresso

Hak chokoladen fint, og kom den i en skål. Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en anden skål. Varm fløde og mælk op til lige under kogepunktet i en lille gryde, og pisk det i æggeblommerne. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op til 83 grader under konstant omrøring. Tag straks gryden af varmen, og sigt cremen. Hæld cremen over chokoladen, og rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til cremeuxen samler sig og får en smuk, blank overflade. Smag til med espresso. Stavblend cremeuxen, og kom den i køleskabet natten over.

Pynt:
Frysetørret solbærstøv
Rød skovsyre

Kom cremeuxen i en sprøjtepose med stor, rund tylle, og sprøjt toppe ud på brownien. Lav fordybninger i nogle af cremeuxtoppene med et lunt parisiennejern. Pynt med solbærstøv og skovsyreblade.