Juleflødeboller

Juleflødeboller

Opskrift bragt i samarbejde med Maja Vase.

Antal: 15-20 små flødeboller

Brændte hasselnødder:
50 g ristede Piemonte hasselnødder
50 g sukker
30 ml vand
1 tsk stødt kanel

Bring hasselnødder, sukker, vand og kanel i kog på en pande, og lad det simre, til vandet er fordampet og sukkeret er hvidt og tørt. Skru så ned for varmen, og rør konstant rundt, til sukkeret er karamelliseret og har lagt sig i et jævnt lag rundt om hasselnødderne. Vend de brændte hasselnødder ud på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af. Kør 75 g til flydende hasselnøddepraliné på en effektiv minihakker, og hak de resterende 25 g fint.

Marcipanbunde:
100 g marcipan
25 g finthakkede, brændte hasselnødder

Ælt marcipan og finthakkede, brændte hasselnødder sammen, og rul massen ud mellem to stykker bagepapir. Stik små bunde (2 1/2 cm i diameter) ud med en rund kageudstikker.

Flødebolleskum:
75 g sukker
40 g glukosesirup
30 ml vand
50 g æggehvider
1 spsk sukker
1 tsk stødt kanel

Bring sukker, glukosesirup og vand i kog i en lille gryde, og varm det op til 118 grader. Pisk æggehvider og sukker næsten stive i en skål, og hæld den 118 grader varme sukkerlage ned i æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Pisk videre, til skummet er sejt og fast. Tilsæt kanel, og smag til.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med stor, rund tylle, og sprøjt toppe ud på bundene. Sprøjt lidt hasselnøddepraliné ned i midten af hver flødebolle med en berlinertylle. Lad flødebollerne hvile ved stuetemperatur i 30-60 minutter.

Chokoladeovertræk:
200 g Dulcey 32 % fra Valrhona
spiseligt guldstøv

Smelt og temperer chokoladen. Dyp forsigtigt flødebollerne i den tempererede chokolade, og lad overskydende chokolade løbe tilbage ned i skålen. Stil flødebollerne i køleskabet, til chokoladen har sat sig. Pensl flødebollerne med guldstøv.

TIP: Der vil være lidt hasselnøddepraliné til overs. Brug det i kager, is, fyldte chokolader etc. 

Klik på billedet for at finde produktet i vores webshop.