HINDBÆRTRÆSTAMMER

 Hindbærtræstammer

Opskrift bragt i samarbejde med Maja Vase.
En smuk lyserød og hindbærsød version af den klassiske træstamme. Bag det fine ydre gemmer sig fudgy og intens browniemasse med dejlige strejf af hindbær og rom.

Antal: 6 - 8 træstammer

Fyld:
100 g Caraïbe 66 % fra Valrhona
50 g smør
100 g sukker
2 æg
1-2 spsk hindbærsyltetøj
1-2 spsk god mørk rom

Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Tilsæt sukkeret, og rør ægget i.

Fordel dejen i en kagering (16 cm i diameter), og bag kagen i ca. 20 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle helt af, og kom den i køleskabet i et par timer.

Bræk kagen i mindre stykker, og kom dem i en skål. Tilsæt hindbærsyltetøj og rom, og pisk massen sammen. Smag til. Rul massen ud til en lang, tynd pølse (ca. 2-3 cm i diameter), og kom den i fryseren, mens du laver hindbærmarcipanen.

Hindbærmarcipan:
200 g marcipan
100 g flormelis
20 g glukosesirup
frysetørret hindbærstøv

Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen i en skål. Ælt hindbærstøv ind i marcipanen lidt ad gangen, til du er tilfreds med farve og smag. Rul hindbærmarcipanen ud mellem to stykker bagepapir til et rektangel (samme længde som kagepølsen). Beklæd den kolde browniepølse med marcipanen, og skær den i mindre stykker.

Pynt:
50 g Caraïbe 66 % fra Valrhona
tørrede kornblomster eller frysetørrede hindbær

Smelt (og temperer) chokoladen. Dyp enderne af træstammerne i chokoladen, og pynt med tørrede blomster. Opbevar de færdige træstammer i en boks i køleskabet indtil servering.

Klik på billedet for at finde produktet i vores webshop.