AZÉLIATÆRTE

Azéliatærte af Maja Vase
Opskrift udviklet af Maja Vase for Chokolade Compagniet.

Knasende, let salt kakaokiksebund fyldt op med den mest uimodståelige, fløjlsbløde Azéliaganache.

Antal: 6-8 personer

Kiksebund:
80 g havrekiks 
10 g cornflakes
5 g kakaopulver 
1 nip flagesalt 
40 g smør

Kom kiksene i en blender, og blend dem til krummer. Knus cornflakes i mindre stykker. Kom kiksekrummer, cornflakes, kakaopulver og salt i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kiksekrummerne. Fordel massen i en tærtering/tærteform (ca. 16 cm i diameter) med bagepapir i bunden, og tryk den godt sammen med fingrene. Stil kiksebunden i fryseren.

Chokoladelag:
10 g Azélia 35 % fra Valrhona

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Pensl kiksebunden med et tyndt lag chokolade, og stil bunden tilbage i fryseren et øjeblik. Skub forsigtigt kiksebunden ud af tærteringen.

Azéliaganache:
180 g Azélia 35 % fra Valrhona
120 ml piskefløde

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Bring fløden til kogepunktet i en lille gryde, og hæld det over chokoladen, mens du rører i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig og får en smuk, blank overflade. Stavblend ganachen, og fordel den i tærtebunden. Sæt tærten i køleskabet i min. 4 timer, gerne natten over.

Pynt: 
10 g Azélia fra Valrhona
10 g Dulcey pearls
flagesalt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og tag skålen af varmen. Kom chokoladen i en frysepose med et lillebitte hul i det ene hjørne, og sprøjt et fint mønster ud på tærten. Pynt med perler og flagesalt umiddelbart inden servering.

Tip: Lad gerne tærten temperere i 10 minutter inden servering. Så smelter den perfekt på tungen.

Klik på billedet for at finde produktet.